مشاوره کسب‌وکار و ERP

شركت پرشيا فاوا گسترش به‌عنوان مشاوري مجرب و مطمئن با ارائه خدمات ذيل، سازمان‌ها را در راستاي تحقق اهداف یادشده ياري مي‌دهد:

خدمات مشاوره، طراحي، ارزيابي و انتخاب ERP

علي‌رغم اينکه صرف مخارج فناوري اطلاعات قسمت عمده‌اي از هزينه‌هاي سرمايه‌اي در سازمان‌ها را به خود اختصاص مي‌دهد که مقادیر آن نيز به طور پيوسته رو به افزايش است، متأسفانه سازمان‌هاي بسيار کمی راجع به چگونگي صرف اين مخارج و يا اينکه چه سازمان‌هايي بايد اين مخارج را متحمل گردند و چه زماني نياز به خريد سيستم‌هاي مبتني بر فناوري اطلاعات مانند ERP دارند، اطلاعات کافي دارند.
متأسفانه شرکت‌هاي متقاضي راه‌حل‌هاي سازماني يكپارچه درباره انتخاب اين‌گونه راه‌حل‌ها بسيار ناآگاهانه و نسنجيده برخورد مي‌کنند، بدون اينكه چالش‌هاي فني – اجتماعي موجود بر سر راه را در نظر گرفته باشند.
اکثر شرکت‌ها از درگیرشدن در فرآيند صحيح انتخاب خودداري مي‌کنند به دليل اينکه بازار راه‌حل‌هاي يكپارچه نظير ERP توسط تعداد بسيار کمی شرکت‌های غول‌پيکر تسخير شده که ادعا دارند محصول‌هاي آنها سيستمي ‌مناسب براي تمامي ‌ابعاد و ديدگاه‌ها در سازمان‌هاي مختلف مي‌باشد. بنابراين علي‌رغم ريسک بسيار بالا و قابل توجهي که در خريد و پياده‌سازي این‌گونه راه‌حل‌ها وجود دارد، اين فروشندگان، شرکت‌ها را به طور ضمني از درگيرشدن در فرآيند صحيح و درست انتخاب دلسرد مي‌کنند. درصورتي‌که اين استدلال به هيچ وجه درست نمي‌باشد.
به طور کلي هيچ راه‌حل عام ERP وجود ندارد که قابليت انطباق با تمامی سازمان‌ها را داشته باشد. به بياني ديگر بسته‌هاي تجاري موجود ERP، قادر به ارائه مدلي عام براي تمامی مدل‌های کسب‌وکار در تمام صنايع نيستند و بنابراين بسته نرم‌افزار ERP مشخصي که بتواند جوابگوي تمام عملکردهاي يک سازمان باشد و يا بتواند تمامی نیازمندی‌های يک کسب‌وکار را فراهم آورد وجود ندارد.
شرکت پرشيا فاوا گسترش به‌مثابه شرکت‌های مشاوره‌ای بزرگ در دنيا مانند Technology Evaluation Centers و Gartner اقدام به طراحي و بومی‌سازی متدولوژي جهت ارزيابي سیستم‌های جامع سازماني نموده است که با طي نمودن آن و بررسي سازمان از زواياي مختلف اعم از فرآيندي، زيرساخت، نرم‌افزار، فرهنگ سازمانی، فرهنگ فناوري اطلاعات و با توجه به چشم‌انداز و مأموریت بنگاه اقتصادي در آينده و همچنين مقايسه با برترین‌های همان صنعت، سامانه يا سامانه‌هایی ERP که بيشترين تشابه و تطابق با نیازمندی‌های سازمان، فرهنگ جاري و فضاي کسب‌وکار دارند؛ پيشنهاد می‌نماید. بديهي است بهره‌گیری از روشي علمي جهت انتخاب و استقرار سامانه‌های پراهميتي مانند ERP، نقش کليدي در موفقيت اجراي چنين پروژه‌هایی خواهد داشت.
شركت پرشيا فاوا گسترش به منظور استخراج دقيق راه‌حل موردنياز سازمان كارفرما، ابتدا وضعيت موجود سازمان كارفرما را در تمامی ابعاد مؤثر مورد شناسايي و تحليل دقيق قرار داده و سپس وضعيت مطلوب سازمان را با توجه به صنعت موردنظر تعيين نموده و در نهايت راه‌حل بهينه مورد نياز كارفرما را با توجه به شرايط سازمان تعيين و پيشنهاد مي‌كند.

خدمات مشاوره، طراحي، ارزيابي و انتخاب راه‌حل‌های جامع سازماني شامل SCM، CRM،Total Solution و…

امروزه وابستگي بنگاه¬هاي اقتصادي در ريزترين اجزا فرآيندي با بازوي فناوري اطلاعات محقق مي¬گردد، کمترين مجموعه¬اي يافت مي¬شود که حداقل بخشي از فرآيندها و روال‌های کاري خود را به سيستم¬هاي نرم¬افزاري مجهز نکرده باشد و يا درصدد اقدام براي اين موضوع نباشد. حال سؤال اين است که چه نوع سيستم نرم¬افزاري براي مجموعه ما مناسب است؟ آيا همواره و براي همه شرکت‌ها سیستم‌های جامع مدیریت منابع پاسخگوي نياز است و يا بالعکس ممکن است انتخاب چنين سيستم¬هايي سازمان را با خطرات جدي مواجه کند. شرکت پرشيا فاوا گسترش به‌مثابه شرکت‌های مشاوره¬اي بزرگ در دنيا، با ايجاد و بومي¬سازي متدولوژي که در بيش از يک دهه گذشته در مجموعه¬هاي معظم و بزرگي، انجام و بهینه‌سازی گرديده است، سازمان را از زواياي مختلف اعم از فرآيندي، زيرساخت، نرم¬افزار، فرهنگ سازمانی، فرهنگ فناوري اطلاعات و … بررسي نموده و با توجه به چشم‌انداز و مأموریت بنگاه اقتصادي در آينده و همچنين مقايسه با برترین‌های همان صنعت، از بين گزینه‌های مختلف اعم از Total Solutionها، MIS و يا سيستم¬هاي با کاربري مشخص، بهترين گزينه را همراه با ريزترين مشخصات فني به کارفرمايان خود پيشنهاد مي¬نمايد.

خدمات مشاوره مدیریت فرآیندهای کسب و کار

امروزه بحث شناسایی و مدلسازی فرآيندهای سازمانی، بحثی است که در بسیاری از سازمان‌ها با ابعاد کوچک و بزرگ مطرح است، مباحث مدیریت و مدل‌سازی فرآيندهای سازمانی می‌تواند به عنوان عامل مهمی در موفقیت کسب و کار سازمان‌ها در نظر گرفته شود. در محیط پیچیده رقابتی امروزه، سازمان‌ها نیازمند بهبود کارایی و بهينه‌سازی عملیاتی فرآیندهای کسب و کار می‌باشند. مدیریت فرآیندهای کسب و کار (BPM) شامل مراحل طراحی، مدلسازی، اجرا، پایش و بهینه‌سازی فرآیندها است. به طور کلی فرآیندهای کسب و کار بایستی طراحی شده و وضعیت جاری آن‌ها با وضعیت ایده‌آل مقایسه شده و روش‌های انجام فرآیندها در سناریوهای مختلف مدلسازی و سپس فرآیندها و راه‌حل‌های بهبود پیاده‌سازی گردند. برخی از خدمات پرشیا فاوا گسترش در زمینه مشاوره مدیریت فرآیندهای کسب و کار عبارتند از:
• شناسایی فرآیندها و زیرفرآیندهای کسب‌ و کار
• ترسیم وضعیت موجود و اولویت‌بندی فرآیندها به منظور بهبود
• یافتن گلوگاه‌های فرآیندهای کسب و کار و بهبود فرآیندها در جهت افزایش بهره‌وری
• ترسیم وضعیت مطلوب فرآیندها
• تهیه شناسنامه فرآیندها
• مدلسازی فرآیندهای کسب‌و‌کار و تهیه نقشه فرآیندها براساس مدل‌های مرجع
• آماده‌سازی سازمان برای مکانیزاسیون فرآیندها و مشاوره استقرار BPMS

خدمات مشاوره تحول دیجیتال در سازمان‌ها

حرکت به سمت دیجیتالی‌کردن مدل‌های کسب‌و‌کار کم‌و‌بیش در همه‌ی صنایع به دلیل ازدیاد تکنولوژی‌های دیجیتال مختلف آغاز شده است. در عصر دیجیتال، استفاده از تکنولوژی‌ها و زیرساخت‌های دیجیتال توانسته است پتانسیل‌های چشمگیری برای توسعه و ارائه ارزش‌های نوآورانه به بازار ایجاد نماید. تحول دیجیتال یک تغییر بنیادی برای هر شرکت است. این کار طولانی‌مدت بوده و منابع قابل توجهی را مصرف می‌نماید. اشتباهاتی که در این راه رخ می‌دهند؛ می‌توانند بسیار گران‌قیمت بوده و احتمالا به صورت جدی شرکت‌هایی را که آن‌ها را ایجاد کرده‌اند؛ به خطر بیاندازند. در همین راستا مدیران و صاحبان کسب و کارها می‌بایست با شناخت درست قابلیت‌های سازمان و صنعت خود، نقشه‌راه تحول دیجیتال کسب و کارشان را برای بهره‌مندی از فرصت‌های تجاری اکوسیستم رقابت در عصر دیجیتال تدوین کنند. امروزه یک کسب‌و‌کار برای داشتن یک برنامه تحول دیجیتال موفق، می‌بایست شناخت درستی از استراتژی و مدل عملیاتی دیجیتال داشته باشد و به جای رویکرد انفعالی نسبت به تحول دیجیتال، به صورت فعالانه در راستای تغییرات روزافزون دیجیتال در بازار رقابت حضور داشته باشد. برخی از خدمات شرکت پرشیا فاوا گسترش در این زمینه عبارتند از:
• تحلیل شکاف و ارزیابی سطح بلوغ دیجیتال
• آموزش و توانمندسازی سازمانی
• تدوین نقشه‌راه تحول دیجیتال
• مشاوره پیاده‌سازی نقشه‌راه تحول دیجیتال در سازمان

تدوين طرح جامع فناوري اطلاعات و ارتباطات (ITMP)

با گسترش فناوري اطلاعات و ورود آن به محيط‌هاي كاري، جهان شاهد ارتباط تنگاتنگ كاربرد فناوري اطلاعات در سازمان‌ها و بهبود عملكرد و نيز دستيابي بهتر و سريع‌تر به اهداف سازماني شده است. فناوري اطلاعات نقش مهمي در كيفيت و مدت ‌زمان انجام اهداف كوتاه و بلندمدت سازماني دارد. از سوي ديگر سرعت نوآوري فناوري‌ها، پديده‌اي است كه بايد سازمان‌ها با آن هماهنگ شوند. اكنون توان رقابت، راز بقاي سازماني و دستيابي به اهداف و مأموریت‌های آن درگرو سياست‌گذاري‌هاي فناوري اطلاعات و اجراي آن سياست‌ها در قالب يك برنامه‌ريزي جامع و هوشمند است. به‌صورت کلي و فارغ از نوع صنعت، در حال حاضر فناوري اطلاعات يکي از مؤلفه‌های اصلي در مدل‌هاي کسب‌وکار سازمان‌هاي تجاري و غيرتجاري است به‌نحوی‌که اگر قبلاً فناوري اطلاعات به‌عنوان ابزاري مفيد در خدمت سازمان قرار مي‌گرفت اکنون، جايگاه فناوري اطلاعات در سازمان‌ها، به‌عنوان يک مؤلفه استراتژيک مطرح‌شده است و طراحي و تعريف مدل کسب‌وکار سازمان، بدون توجه به فناوري اطلاعات و کاربردهاي آن معنا و مفهوم پيدا نمی‌کند.
طرح جامع فناوری اطلاعات و ارتباطات یک طرح راهبردی است که منابع IT یک سازمان مانند زیرساختها، منابع سیستم‌های اطلاعاتی، سیستم‌های عملیاتی، منابع انسانی و مالی را در راستای حمایت و پیشبرد اهداف، مأموریتها، استراتژی‌ها، خط‌مشی‌ها و برنامه‌های آن سازمان بسیج می‌کند. این طرح با شناخت درست نیازمندی‌های سازمان و بررسی راه‌حل‌های مختلف، بهترین روش را برای گسترش نظام‌مند فناوری اطلاعات در سازمان طراحی و توصیه می‌کند. شرکت پرشيا فاوا گسترش در سبد جامع فعالیت‌های خدمات مشاوره خود، اقدام به تدوين طرح جامع فناوري اطلاعات براي کارفرمايان خود می‌نماید.

خدمات مشاوره طراحي و پیاده‌سازی انبار داده و سيستم هوش تجاري

با رشد سازمان‌ها و افزایش فضای رقابتی، نياز مدیران به اخذ تصميمات سریع، صحيح و بهنگام درحال افزایش ‌است. کنترل مدیریتی و تحليل اطلاعات متنوع سازمانی در حوزه‌های مختلف در جهت کاهش بهای تمام شده، افزایش بهره‌وری، افزایش فروش و در نهایت افزایش سودآوری سازمان از مهمترین نيازمندی‌های سازمانهای مترقی و یا در حال رشد و توسعه است. در همين راستا سيستم‌های هوش تجاری به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای پشتيبان تصميم‌گيری درخدمت مدیران ارشد و ميانی سازمان‌ها قرار گرفته و با دریافت اطلاعات از سيستم‌های نرم افزاری حوزه‌های مختلف؛ ضمن پردازش اطلاعات به کمک تکنيک‌های مختلف داده‌کاوی، نتایج و خروجی‌های مورد نظر مدیران را به صورت نمودارها، گزارشات و سایر خروجی‌های گرافيکی و قابل استفاده برای مدیران نمایش می‌دهند. هوش تجاری مجموعه‌ای از توانایی‌ها، فناوری‌ها، ابزارها و راهکارهایی است که امکان بررسی شرایط گذشته، حال و آینده برای مدیران را فراهم آورده و به درک بهتر از فضای کسب وکار کمک می‌کند. شرکت پرشیا فاوا گسترش به عنوان مشاور طراحي و پیاده‌سازی انبار داده و سيستم هوش تجاري به ارائه خدمات خود به بنگاه‌های اقتصادی می‌پردازد.

تدوين برنامه استراتژيک

مديريت استراتژيك علم و هنر تدوين، اجرا و ارزيابي تصميمات وظيفه‌اي چندگانه‌اي است كه سازمان را قادر مي‌سازد به اهداف و مقاصد خود دست يابد. هر سازماني براي كسـب موفقيـت در حيطـه فعاليـت خـود بايستي اهداف بلندمدت و كلان معقول و مناسبي داشته باشد. تعيين شايسته چنين اهـدافي و دسـتيابي بـه آن، بدون شناسايي وضعيت فعلي سازمان و برخورداري از برنامه‌اي مدون براي رسيدن به اهـداف، امكان‌پـذير نيست. مسير حركت از وضعيت فعلي به سوي وضعيت مطلوب سازمان (دستيابي اهداف بلندمدت) به صـورت مدون و نظام‌يافته در قالب برنامه استراتژيك تدوين مي‌گردد. به بيان ديگر، برنامه استراتژيك يك طرح همـه جانبه و تلفيقي است كه در آن با شناسايي نقاط قوت و ضعف، فرصت‌ها و تهديدات محيطي سـازمان، مسـير دستيابي به اهداف اصلي سازمان تعيين مي‌گردد. تدوين برنامه‌های استراتژيک سازمان، تبیین فعالیت‌های عملياتي جهت دسترسي به اهداف و کنترل و پيمايش حرکت در اين مسير، از مهم‌ترین عوامل موفقيت يک سازمان خواهد بود. پرشيا فاوا گسترش به‌عنوان مشاوري مجرب و مطمئن، کارفرمايان خود را در تبيين مسير پیشرو از طريق تدوين سند برنامه استراتژيک سازمان ياري می‌رساند.

خدمات مشاوره و نظارت بر استقرار پروژه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، ERP و …

اطمينان از تأمین خواسته‌هاي كارفرما در يک پروژه نرم‌افزاري و تطبيق مراحل توليد نرم‌افزار از ديدگاه مهندسي با طرح‌ها و برنامه‌هاي از قبل تعیین‌شده و انجام پروژه بر اساس شرايط اختصاصي پيمان و رفع موانعي كه در هر صورت موجب اختلال در روند اجرائي پروژه مي‌شوند؛ داراي اهميت فوق‌العاده‌اي مي‌باشد. ناظر پروژه ‌نرم‌افزاري از سويي به‌عنوان امين و نماينده كارفرما بر روند اجراي پروژه و فعالیت‌های مشاور يا مجري بر اساس طرح‌هاي مديريتي پروژه نظارت داشته و از سوي ديگر شئون حرفه‌اي وي ايجاب مي‌نمايد تا بهنگام لزوم، از منافع کارفرما و پيمانکار به طور يکسان و در جهت کامل‌تر انجام شدن پروژه حمايت نمايد. حساسيت وظايف ناظر در پروژه‌هاي نرم‌افزاري و ضرورت نظارت بر پروژه‌هاي مذكور با توجه به اين مطلب كه روند تكميل و پيشرفت اين پروژه‌ها به‌صورت فيزيكي قابل‌لمس و ارزيابي نبوده و تجديد عمليات فني جهت رفع نارسائي‌هاي سيستم در انتهاي كار مستلزم پرداخت هزينه‌هاي سنگين كمي و كيفي هست، بيشتر آشكار می‌گردد. واضح است وجود يك جايگاه نظارتي در خارج از گروه پروژه به‌منظور نظارت بر پيشرفت کار بر اساس معيارهاي و استانداردهاي مطروحه امري لاينفك از انجام پروژه‌های نرم‌افزاري و فناوري اطلاعات است. ازاین‌رو نظارت بر سيستم‌هاي اطلاعاتي به‌عنوان يكي از راهكارهاي كاهش ريسك پروژه در سرلوحه فعاليت‌هاي این‌گونه پروژه‌ها قرار گرفته است. شرکت پرشيا فاوا گسترش با درک اهميت جايگاه نظارت و به‌عنوان مشاور ناظر در بسياري از پروژه‌های مهم حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات، در راستاي اطمينان از دستيابي به اهداف از پيش تعیین‌شده هر پروژه گام برمی‌دارد. به طور كلي شرح خدمات مشاوره و نظارت شركت پرشيا فاوا گسترش به شرح ذيل مي‌باشد:
• ارائه طرح نظارت پروژه به منظور روشن شدن جزئيات شرح خدمات مورد انتظار از ناظر
• مميزي و اطمينان از هماهنگي، كفايت و متناسب بودن “طرح پروژه” عوامل اجرايي به منظور تحقق اهداف پروژه
• بررسي و اعلام‌ نظر درباره طرح‌هاي لازم براي مديريت و كنترل پروژه، تضمين كيفيت، مديريت، پيكربندي، مديريت ريسك، امنيت، مديريت بحران، پشتيباني از اطلاعات سيستم و بازگشت به شرايط عادي و نظارت بر اجراي كامل آنها
• تشخيص مناسب بودن برنامه زمان‌بندي عوامل اجرايي (از نظر پوشش فعاليت‌ها، ترتيب اجراي فعاليت‌ها، هم‌پوشاني و فاصله بين فعاليت‌ها)
• نظارت بر فرآيند انجام تعهدات و شرح خدمات اجرايي و حصول اطمينان از تطابق آنها با ضوابط و توافقات به عمل آمده با كارفرما و هم چنين مطالعه، بررسي و اعلام نظر درباره فراورده‌هاي قراردادي عوامل اجرايي و ايجاد هماهنگي في‌مابين عوامل اجرايي، كارفرما و ناظر
• ارائه مشاوره فني و تخصصي مورد نياز متناسب با فعاليت‌هاي مختلف در طول اجراي پروژه به ويژه در حوزه مهندسي سيستم، گردش‌كارها و روش‌ها
• بررسي و اظهارنظر درباره گزارش‌هاي پيشرفت كار عوامل اجرايي با جمع‌بندي از گزارش‌هاي آنها، مقايسه عمليات انجام شده با برنامه زمان‌بندي، تحليل انحراف و ارائه راه‌حل و پيگيري و انعكاس نتايج
• بررسي و نظارت بر عملکرد پروژه و هم چنين عوامل اجرايي در دوران بهره‌برداري آزمايشي و تحويل
• مطلع‌سازي عوامل اجرايي از برنامه، چگونگي نظارت و مميزي و همچنين مستنداتي كه بايد براي ناظر تهيه و تحويل گردد. تهيه قالب گزارش‌ها و فرم‌ها، بررسي و تأیید الگوها و روش‌هاي انجام كار عوامل اجرايي و … توافق و تأیید آن‌ها.

انجام خدمات مشاوره تا برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار در حوزه فناوري اطلاعات

مطابق با قانون برگزاري مناقصات و بخش‌نامه‌های آن، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتي مشمول ماده يک اين قانون، ملزم به رعايت جزءبه‌جزء، مفاد مندرج می‌باشند که به دليل تنوع و بعضاً پیچیدگی‌های موجود در روند اجراي کار و مطابق با يکي از بخش‌نامه‌های فعلي، کارفرمايان (مناقصه‌گذاران) جهت انتخاب پيمانکار در اجراي پروژه‌های فناوري اطلاعات، ملزم به بهره‌گیری از خدمات مشاور طراح و مشاور ناظر هستند. شرکت پرشيا فاوا گسترش با تجهيز بدنه نيروي انساني خود به گروههای حقوقي، کسب‌وکار و مسلط بر قوانين برگزاري مناقصات، سبد ارائه خدمات مشاوره خود را تکميل نموده و در مناقصات بزرگ دولتي حوزه فناوري اطلاعات به‌عنوان مشاور طراح، اقدام به تدوين اسناد مناقصه مشتمل بر بخش‌های فني، بازرگاني و حقوقي و همکاري با کارفرما تا انتخاب برنده مناقصه و عقد قرارداد با ايشان می‌نماید. برخی از خدمات قابل ارائه توسط پرشیا فاوا گسترش در این زمینه عبارت‌اند از:
• تهيه اسناد فراخوان
• تدوين اسناد مناقصه (گزارش شناخت، اسناد ارزیابی کیفی (RFQ)، شرح کار، مشخصات فني بازرگاني، استانداردها (RFP))
• تدوين پيش‌نويس قرارداد (تدوین شرایط عمومی و خصوصی پیمان)
• همکاري با کارفرما در برگزاري مناقصه و ارزيابي شرکت‌کنندگان